Polumaraton

Disciplina koja je idealna kao sredstvo za postizanje raznih ciljeva, a za neke i sam cilj.

Profesionalni maratonci i  triatlonci je koriste za kontrolisanje svoje forme, rekreativci koji ciljaju na maraton, nekoliko meseci ranije odlaze na polumaraton da se upoznaju sa naporima.

Rekreativci koji su krenuli „od nule“, bez ikakvog iskustva u trčanju, mogu odrediti polumaraton za svoj cilj. Za njega se spremaju, treniraju, koriste ga kao motivaciju za treninge. A nakon polumartona, imaju još jednu temu za razgovor i jedno divno iskustvo za sobom.

Angažujte ličnog trenera!

Maraton

Jedan od najpopularnijih ciljeva, jedan od najtežih sportova, najduža trkačka olimpijska disciplina, predstavlja izazov koji ispred sebe postavljaju samo najuporniji. Pošto se u određivanju ciljeva ogleda i sama ličnost čoveka, oni koji su puni samopouzdanja, opredele se za maraton.

Uz disciplinu u ishrani i sprovođenju plana treninga, moguće je skoro svakog sportistu rekreativca dovesti na nivo forme da bude u mogućnosti da završi maraton.

Nakon ostvarenog cilja, neprocenjiv je osećaj kada svako ko prođe liniju cilja, dobije „finisher“ medalju. To je nagrada za višemesečni rad i odricanje, ali i motivacija za buduće dane…

Angažujte ličnog trenera!