Ukoliko vam se dogodilo da ste u trenažnom procesu, a da ste umorni, iscrpljeni i bez snage, da vaši treninzi nisu delotvorni, niste postigli željeni cilj, stagnirate u formi ili u kilaži, možda je vreme da razmislite o angažovanju personalnog trenera. Ako ulažete rad, trud i novac, potrebno vam je da se „vide“ efekti tog rada.

Saradnja sa trenerom treba da bude pravi put u ostvarenju vaših sportskih ciljeva.

Trener je prava osoba koja će vam pomoći da odredite svoj cilj, bez obzira da li želite da smršate 2,3,5 ili 10 kilograma, ili da istrčite maraton.

Veliki broj sportista rekreativaca provodi mnogobrojne sate na neplanski organizovanim treninzima i na taj način ne dolaze do željenih rezultata. Kvantitet treninga je važna stvar, ali je kvalitet još važnija. Zbog svog iskustva, trener je u mogućnosti da predvidi probleme i greške koji nastaju tokom trenažnog ciklusa i koji su uzrok stagnacije u formi.

Objektivnost trenera je ključna stvar u određivanju vaše „početne tačke“, tj. trenutne pripremljenosti vašeg organizma za napore. To vam garantuje da ćete polako i bez rizika ući u trenažni proces.

Kada se pravilno podele obaveze i odgovornost, trener je taj koji preuzima potpunu odgovornost za plan koji kreira za vas, a vi preuzimate potpunu odgovornost za realizaciju tog plana. Na taj način je postizanje cilja skoro zagarantovano.

Poverenje u relaciji „sportista-trener“, pomaže sportisti da se fokusira isključivo na realizaciju plana, što dovodi do bolje efikasnosti u radu i do boljih rezultata.

Angažujte ličnog trenera!